Szent János Katolikus Általános Iskola

Szlovák tábor élménybeszámoló

Identita Szlovák Egyesület az anyaországi ökumenikus ifjúsági bibliai tábort Szlovàkiában

Tisztelt Szülők!

Az idei nyár is sok hasznos tábort kínált számunkra. Egyike volt ezeknek a szlovák Identita tábor, ahol minden résztvevő csodás élményekkel gazdagodott szlovák anyanyelvi környezetben.

 A tábor helyszíne Máriavölgy, azaz Marianka volt, ami egy község Pozsony közelében. Csodálatos, Szűz Mária születésére felszentelt kegytemploma és kolostora van.

Autóbusszal indultunk Budapestről egy csepergős délelőtt.

Mivel több helyről jöttek gyermekek, és a felügyelők sem az iskolánkból voltak, megérkezvén először a közös ismerkedés, bemutatkozás volt soron.

A tábor fő témája Cirill és Metód görög fivérek voltak, akik a szláv népeknek hirdették a kereszténységet.

 Minden reggel tornával kezdtük a napot, hiszen ép testben, ép a lélek. Ezután jött a sok felemelő, keresztény szlovák énekek tanulása, fűszerezve mindig egy kis csapatjátékkal.

Programunk része volt a Pozsonyi városnézés, ahol az ó- és új városrészeket is felfedezhettük. Majd pihenésképpen a fagyi-, süti jutalom sem maradhatott el.

Nagyszerű volt, hogy a Bazilikában a helybéli hívekkel minden délután Istentiszteleten vettünk részt.

A táborvezetők kedvesek és lelkesek voltak. Segítségükkel felkészültünk a pénteki zenés záróműsorra, amelyen a táboralapító is részt vett, és meghatódottan nézte, hallgatta végig.

Mindannyian barátokra leltünk és búcsúzásként még ajándékot is kaptunk a vezetőktől.

Köszönöm, hogy részese lehettem egy hétre az Identita közösségének, ahol megélhettük a játék, egymásra való odafigyelés fontosságát, miközben minden nap lehetőség nyílt arra is, hogy a Jóistennel való kapcsolatunkat mélyítsük. Ez így volt igazán teljes és egész. Ha tehetem jövőre is elmegyek.

Garajszki Anna 8. osztály